tiistai 20. marraskuuta 2018

Välineistö

TARVIKKEET

Käytössäni on seuraavanlainen laitteisto ja välineistö:

1. Mallasrouhin

Useimmat maltatita myyvät yritykset rouhivat halutessasi maltaat puolestasi, mutta rouhittuna ostetun maltaan huonoksi puoleksi mainitaan sen säilyvyys. Arvioiden mukaan rouhitut maltaat säilyvät priimana vain muutamia kuukausia, mutta tästäkin ollaan montaa mieltä. Mikserillä tms. jauhamista ei suositella, sillä se jauhaa maltaan osittain liian hienoksi ja rikkoo myös maltaan kuoren. Ehjät kuoret auttavat siivilöinnissä jolloin mäski huuhtoutuu paremmin huuhteluvaiheessa.



2. Mäskäyspussi

Mäskäyspussi helpottaa prosessia siinä vaiheessa kun kuuma mäski pitää saada siivilöityä ja huuhdeltua. Pussissa mäski on kätevä nostaa lävikköön jossa se on helppo huuhdella.



3. Prego täysmäskäin

Meidän talouteen hankimme tällaisen laitteen, vaikka yhtälailla mäskäys ja vierteen keitto sujunee isolla kattillalla ja mäskin huuhtelu tavallisen lävikön läpi.


 


3. Käymisastia ja vesilukko:

Minulla on käytössä tavalliset muoviset 25L:n käymisastiat (3kpl), joita saa joka marketista. Kirppislöytönä myös kaunis lasipullo, joka kuitenkin epäkäytännöllisyytensä takia saattaa jäädä vain koristeeksi tai viinin ja siiderin valmistukseen,




4. Korkituslaitteet:

Tällä hetkellä käytössä lasipullot ja kruunukorkit. Näillä pitäisi saada kiinni korkki kuin korkki!


Lisäksi löytyy tavallinen lappo. Tässä olennaisimmat tarvikkeet, joilla luulen pääseväni alkuun!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti