Nyt saatiin vähän poweria mallasmyllyyn! Mieheni teki parannuksia käsin veivattavaan perusmyllyyn. Hän nikkaroi myllylle puisen kehikon, johon sen saa kiinni ja josta rouhitut maltaat putoavat suoraan muoviseen isoon laatikkoon. Sen lisäksi, että prosessi nopeutui huomattavasti, helpottui se siinäkin mielessä, ettei viljapölyä lennä nyt ympäriinsä.
![]() |
Mylly on kiinni puisessa kehikossa josta maltaat putoavat alla olevaan laatikkoon. Käsiveivin korvaa nyt Makita. |
![]() |
On kätevää kun kaikki maltaat saa yhteen isoon astiaan, josta ne voi suoraan kauhoa mallaspiippuun. |
![]() |
Pömpelin päällä on pleksilasinen kansi, josta voi tarkkailla tilannetta, eikä pöly pääse leviämään ympäriinsä. |
![]() |
Valmis! |
Myös jäähdytys lyheni useista tunneista alle kymmeneen minuttiin! Aikasemmin jäähdytin vierrettä ulkona tai kylmällä kuistilla välillä sekoittaen, koska en raaskinut jäähdyttää mäskäimen mukana tulleella kierukalla, jossa puhdasta vettä lorotetaan litratolkulla viemäriin. Halusimme tehostaa jäähdytystä ja päädyimme sitten kuitenkin kierukkajäähdytykseen (levyjäähdytinkin oli harkinnassa), mutta ostimme isomman max 40 litralle tarkoitetun, tehokkaamman kierukan, jonka kanssa jäähdyttäessä vettä kuluu huomattavasti vähemmän ja senkin veden käytämme osaksi mäskäysastioiden pesuun. En ollut uskoa todeksi, kun 17 litraa lähes kiehuvan kuumaa vierrettä jäähtyi 21 asteiseksi noin seitsemässä minuutissa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti